Dedolight Işık Yarışması Sonuçları

Bir insanı kendisi yapan nedir?

Eskiden ne yapmak istediği sorulan Dedo yanıtladı: “Her zaman resim çekmek istedim.” Dedo Weigert yaşamının büyük bir bölümünde görüntü ve ışık dünyasıyla yakından ilgilendi. Bir kameraman, yapımcı ve teknik alanda yenilikçi. Film işinde hep ileri giden inanılmaz değişimlerle sürekli uğraşmak zorunda olan uzmanların dahil olduğu bir meslek birliğine üye. Weigert daima önde giderek fikirleriyle sinemacılığın ihtiyaçlarını öngörüyor ve hizmet ediyor.

Kendisini “dinozor” veya Dedodino olarak adlandırıyor. Acaba neden? Belki dinozorlar arkalarında bugün bile bizi hayrete düşüren büyük izler bıraktıkları için.Dedo Weigert Film, dünyanın lider aydınlatma araçları üreticilerinden birisi ve bir çok yüksek teknolojili film, fotoğraf ve video markasının resmi dağıtıcısı.

Şirket LED aydınlatma teknolojisinde de bir dünya lideri. En son LEDZILLA (8W), 2.0 (20W), 4.0 (40W), 9.0 (90W) ve 12.0 (250W) odaklamalı hassas LED aydınlatma araçları serisi, şimdiden bir çok görüntü uzmanının kalbini kazandı. Bunun nedeni sadece ünlü ışık şekillendirme yetenekleri değil, aynı zamanda dijital film, video ve fotoğraf teknolojisine ideal gelişmiş yaratıcılık seçenekleri ve profesyonel LED renk karakteristikleri.Dedo Weigert bir görüntü yönetmeni, CEO ve şirket kurucusu. Saygın, beğenilen, Oscar ve Emmy ödüllü Weigert, aktif olarak profesyonel film, fotoğraf ve video cihazları alanında yenilikler ve ilerlemelere imza atıyor.

Dedo bir çok sinema filmi, reklam, belgesel, sanat filmi ve televizyon programında yönetmen, yapımcı ve görüntü yönetmeni olarak çalıştı. Dedo Weigert Film 1965 yılında kuruldu ve çok sayıda dev ABD TV projesine donanım, lojistik ve ekip sağladı.Dedo’nun kendi adını verdiği Münih’teki şirketi önemli bir kiralama kuruluşu, ürün dağıtıcısı ve ünlü dedolight sisteminin üreticisi haline geldi.

İlk dedolight 1984 yılında üretildi ve bugün Classic olarak anılan ürün, uzun bir süre tek olarak kaldı. Dedo Weigert’in şirketi ışık kaynağı üretmenin yanı sıra 60 kişi aşan çalışanıyla profesyonel film, yayın ve özel fotoğrafçılık için Avrupa’nın başlıca cihaz ithalatçılarından birisi. Dedo şunları söyledi: “Aydınlatma sadece nesneleri daha parlak hale getirmekten ibaret değil. Bir sensörde kaç piksel olursa veya ISO ne kadar yüksek olursa olsun, aydınlatma her zaman görüntü çekiminde temel bir araç olmuştur ve olacaktır. Bugün neredeyse gece görüşü aygıtlarına yakın hassasiyette kameralar olduğu için düşük güç tüketen, pille çalışan ışık kaynakları kolayca ve etkili biçimde kullanılabiliyor. Bir çok aydınlatma yarışmasında bu konuda seminer verdim. Görüntü çekimi ve ışık kaynaklarının çeşitli kullanım şekilleri konusunda bir tutkuyu ateşleme düşüncesiyle uluslararası bir aydınlatma yarışması düzenlemeye başladım.”

Dedo Weigert Film dünya çapında ağı ve dedolight Precision Lighting Instruments ürün grubu ile her bayisine, ilgilenen film meraklılarına ücretsiz ödünç vermesi için klasik bir dedolight 5-Light Kit dağıttı.Önemli bir koşul vardı: filmde bir “nasıl yapılır” eğitim videosu olacaktı. Bunun sadece ilginç görüntüler içermesi değil, arkadaş, meslektaş ve diğer meraklılara belli bir görüntüyü oluşturmak için 5 ışığın nasıl kullanıldıklarını göstermesi istendi.

Dünyanın çeşitli yerlerinden yaklaşık 200 başvuru, YouTube ve Vimeo yoluyla ulaştı. Dedo Weigert Film jürisi her başvuruyu defalarca izledi.

Ölçütler şunlar idi:

• Görüntü kalitesi

• Yaratıcılık

• Açıklamanın derinliği

• Bir bütün olarak video

Birinci Uluslararası Dedolight Aydınlatma Yarışması jürisi 30 adet kazanan belirledi. Kazananlar arasında Türkiye’den KANKA Group da var. Toplam yaklaşık 100.000 avro değerinde ödüller verildi.Jürinin ayrıca özel ödül vermeye değer gördüğü dört başvuru ise Japon Marimo Records, Avusturyalı Maya Reynolds and Rohan Reynolds, Rus Sergey Maltsev, İspanyol Pol Turrents oldu.